Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!

veiledet meditasjon

Veiledet meditasjon (opptak)

Meditasjon er et av de tiltakene som gir en gavepakke til de som praktiserer det. Mindre stress, redusert angst og depresjon, høyere energinivå og bedret konsentrasjon. Ved å puste dypt og jevnt over tid reduseres nivåene av stresshormonene adrenalin og kortisol. Hjernen får også et friminutt, der man slutter å kverne på bekymringer og planer, og der man søker å kun fokusere på pusten og meditasjonsøvelsen.

Siden meditasjon kan være litt vanskelig å komme i gang med når man skal starte på egenhånd, har jeg laget et opptak for veiledet meditasjon. Du kan simpelthen trykke play under, og følge instruksjonene. I opptaket går jeg gjennom en helt enkel meditasjonsteknikk, for deretter å gå over til den kjente bodyscan-teknikken fra mindfulness.

Her er opptaket:

Du finner det på Youtube her, og på Spotify her.

Her er et annet opptak, som forklarer bakgrunnen for hvorfor dette er effektivt.

Hvis du foretrekker å benytte Youtube, har jeg lagt ut opptaket der også. Du finner det her.

I denne videoen går jeg gjennom meditasjon mot depresjon, og forklarer hvorfor det er effektivt.

Les mer om meditasjon i Opp fra avgrunnen.

Kristian Hall

Kristian Hall

Forfatter

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

Del med andre:

Forrige innlegg
Neste innlegg