Herfra blir det bare lettere

[et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#000000″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px||0px|” padding_mobile=”on” module_id=”newslettersection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” custom_margin=”0px||0px|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Opt-In Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-text” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-form” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [et_bloom_inline optin_id=”optin_0″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off”][et_pb_fullwidth_code admin_label=”Fullwidth Code”]<div class=”follow”>Følg meg: <ul class=”et-social-icons”> <li class=”et-social-icon et-social-facebook”> <a href=”http://fb.com/oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Facebook</span> </a> </li> <li class=”et-social-icon et-social-twitter”> <a href=”https://twitter.com/@oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Twitter</span> </a> </li><li class=”et-social-icon et-social-youtube”> <a href=”https://www.youtube.com/channel/UCnDLQURBaoky16aIjmeGvHQ” class=”icon”> <span>Youtube</span> </a> </li> </ul> </div> <hr>[/et_pb_fullwidth_code][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_fullwidth_menu admin_label=”Fullwidth Menu” menu_id=”5″ background_color=”#ffffff” background_layout=”light” text_orientation=”center” submenu_direction=”downwards” module_id=”mainmenubar” fullwidth_menu=”off” dropdown_menu_animation=”fade”] [/et_pb_fullwidth_menu][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” module_id=”blogsection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Blog Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”blogparagraphtext” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

sunrise-165094_960_720

 

 

 

 

 

 

Herfra blir det bare lettere

Når man skal ut av depresjon er begynnelsen av prosessen gjerne det vanskeligste. Det er flere grunner til dette. Man har det gjerne vondest før man har startet arbeidet med å bli kvitt depresjonen – it’s darkest before the dawn. Det å starte en forbedringsprosess gir i seg selv håp om et bedre liv. Å være på vei mot et lysere sinn er lindrende. Man har også en mindre verktøykasse før man er i gang med forbedringen, fordi forbedringen i stor grad handler om å skaffe seg verktøyene, og bli god til å bruke dem.

Så hvis begynnelsen er vanskeligst – hvordan starter man?

Hvis man skal slutte med å røyke, får man ofte rådet om å sette en slutte-dato ganske langt frem i tid. I tiden frem til den datoen kan man røyke så mye man vil. Dette er en smart strategi, fordi det gir kroppen og sinnet tid til å forberede seg på den ubehagelig overgangsprosessen det kan være å slutte å røyke. Mens man «koser» seg med de siste sigarettene i denne mellomfasen, kan man med fordel lese seg opp på hva tobakk gjør med kroppen.

Denne strategien kan man låne, hvis det er depresjon man skal slutte med. Du trenger ikke starte prosessen akkurat nå (hvis du ikke vil), men du kan starte for eksempel 22. desember. Hvorfor akkurat den dagen? Det er fordi det er den mørkeste dagen i året – ganske fin symbolikk, ikke sant?

Da har du omtrent tre måneder til å forberede deg. I de tre månedene kan du med fordel lese deg opp på hva som fungerer, og hva som ikke fungerer, når man skal bli kvitt depresjon. Skaff deg noen selvhjelpsbøker, og les disse. Søk på internett etter hva forskningen sier. Snakk med folk som har kommet ut av depresjon selv. Lag en plan. Hvis du ikke har en anelse om hva denne planen skal inneholde, send meg en melding via ( fb.com/oppfraavgrunnen), så skal jeg hjelpe deg i gang.

Et ledd i planen din bør være massevis av tid. Siden depresjon innebærer at hjernen og kroppens biokjemiske systemer produserer en feil blanding av hormoner og nevrotransmittere, og fordi det er relativt fastgrodde tankesystemer som skal endres, kan det ta det tid å bli kvitt en depresjon. Det kan være snakk om årevis. Ikke bli satt ut av dette, senk heller skuldrene, det er stressreduserende å vite at du har god tid til prosessen.

Et annet element er at du må være forberedt på motgang. Motgang er garantert i en slik prosess, tilfriskningen er ikke en rett trapp opp, det er et stigespill, der man ramler ned fra tid til annen. Hvis du er forberedt på tilbakeslag, og har en strategi for hvordan du skal møte dem, vil ikke motgangen fremstå som skummel. Hvis du ramler ned noen nivåer, starter du simpelthen bare på prosessen igjen, når du føler for det.

Hvis du kan, finn noen allierte. Mennesker rundt deg som vil støtte deg når ting blir vanskelig. Søk de menneskene som løfter deg, som gir deg håp og pågangsmot. Oppsøk disse, og fortell dem at du har bestemt deg for å jobbe deg ut av depresjonen. Gjør en avtale om at du kan ringe eller oppsøke dem når du trenger litt ekstra støtte.

Og fremfor alt: bestem deg for å gjøre et helhjertet forsøk på å bli kvitt sykdommen (aller helst, simpelthen bestem deg for å bli frisk)! Hvis du trenger en katalysator for å oppnå dette, kan du bruke raseri over sykdommen som motivator. Medisinsk forskning går stadig lenger i å vise den enorme effekten av tro og overbevisning på helse. Den velkjente placebo-effekten, som nå også blir kalt epigenetiske effekter – det som står over genene. Hva er det som står over genene? Det er sinnets kraft – det du er overbevist om, hvordan du instruerer deg selv hver dag.

Sinnets kraft har i en periode holdt deg nede. Men det er fullt mulig å snu retningen på den kraften – gjøre den til noe som jobber for deg, og ikke mot deg.

Lykke til!

Read this article – about how to start the journey out of depression, in English.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_team_member admin_label=”Kristian Hall” name=”Kristian Hall” position=”Forfatter” image_url=”https://clientsites.thewebsitehub.net/kristianno/wp-content/uploads/2016/06/AuthorPic.jpg” animation=”off” background_layout=”light” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” saved_tabs=”all” module_id=”authorsidebar”]

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

[/et_pb_team_member][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Lest” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_3″ background_layout=”light” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ module_id=”mestlestsidebar” saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Delte” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_4″ background_layout=”light” module_id=”mostdeltesidebar” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”hide” module_class=”hide” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”sharerandomsection” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Share With Others Text” background_layout=”light” text_orientation=”center” module_id=”sharewithothers” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Del med andre:
[mashshare] [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Random Post” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”randompost” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tilfeldig Post:
[arpw limit=”1″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

1 thought on “Herfra blir det bare lettere”

  1. Pingback: Transformasjonen - fra depresjon til livslykke - Kristian Hall

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *