Carsten vs Demonen 1-0 (Kognitiv adferdsterapi)

[et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#000000″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px||0px|” padding_mobile=”on” module_id=”newslettersection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” custom_margin=”0px||0px|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Opt-In Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-text” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-form” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [et_bloom_inline optin_id=”optin_0″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off”][et_pb_fullwidth_code admin_label=”Fullwidth Code”]<div class=”follow”>Følg meg: <ul class=”et-social-icons”> <li class=”et-social-icon et-social-facebook”> <a href=”http://fb.com/oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Facebook</span> </a> </li> <li class=”et-social-icon et-social-twitter”> <a href=”https://twitter.com/@oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Twitter</span> </a> </li><li class=”et-social-icon et-social-youtube”> <a href=”https://www.youtube.com/channel/UCnDLQURBaoky16aIjmeGvHQ” class=”icon”> <span>Youtube</span> </a> </li> </ul> </div> <hr>[/et_pb_fullwidth_code][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_fullwidth_menu admin_label=”Fullwidth Menu” menu_id=”5″ background_color=”#ffffff” background_layout=”light” text_orientation=”center” submenu_direction=”downwards” module_id=”mainmenubar” fullwidth_menu=”off” dropdown_menu_animation=”fade”] [/et_pb_fullwidth_menu][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” module_id=”blogsection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Blog Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”blogparagraphtext” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

8923649963_6ab7895c75_o

Carsten vs. Demonen 1-0 (Kognitiv adferdsterapi)

Vår helt i denne historien, Carsten, er en mann i tredveårene, som har slitt med moderate depresjoner og angst i 5-6 år. En av de tingene han sliter med, er en indre kritisk stemme som holder ham nede. I denne fortellingen kaller vi stemmen for Demonen, fordi det er slik den opptrer. Uansett hva Carsten gjør har Demonen noe (veldig) negativt å si, og dette holder Carstens selvtillit nede, og produserer negative følelser.

Heldigvis har Carsten de siste månedene lært seg noen grunnleggende kognitive teknikker. Der han før hørte på alt Demonen sa, og tok det for god fisk, har han nå begynt å stille spørsmål til det den sier.

I det vi skrider inn i historien, har Carsten nettopp forlatt en café, der han møtte en jente han liker. Objektivt sett gikk daten sånn passe bra. Demonen, derimot, er ikke enig.

DEMONEN: Ha ha! Nok en ræva date! Du er den største taperen jeg vet om, at du gidder å prøve sånne dater!

CARSTEN: Der er du igjen, ja…

DEMONEN: Jeg vil alltid være her!

CARSTEN: Mon det, jeg har bestemt meg for å bli kvitt deg.

DEMONEN: Ha! Bare prøv! Du er en svekling, du har ingenting å stille opp med mot meg!

CARSTEN: Jo, jeg har nye triks i ermet. Teknikker fra kognitiv psykologi; ABC og greier.

DEMONEN: Fnys! Du klarer aldri noe, og heller ikke ABC, du kommer til å gi opp etter første feilgrep.

CARSTEN: Det der er en tankefeil, en generalisering. Det er ikke sant at jeg aldri klarer noe, for blant annet fikk jeg nettopp ros av sjefen for en presentasjon jeg hadde laget.

DEMONEN: Sjefen liker deg ikke, og dessuten kommer du til å få sparken nå, fordi du er så mye borte fra jobben.

CARSTEN: Der kom du med en tankefeil til – katastrofisering! Jeg har snakket med HR, og de kommer ikke til å sparke meg, selv om jeg har hatt ganske mye fravær i det siste.

DEMONEN: Pføy! Jeg driter i jobben din, dame får du uansett aldri. Det er umulig å elske deg.

CARSTEN: En ny generalisering, og det der er slett ikke sant. Mutter’n sa nettopp at hun er veldig glad i meg.

DEMONEN: Alle damer lyver, og det gjør mora di også!

CARSTEN: Det der er polarisering, at alt enten er svart eller hvitt. Noen mennesker lyver, men slett ikke alle. Og selv om alle mennesker kan lyve i ny og ne betyr ikke det at de lyver hele tiden.

DEMONEN: Fikk du ikke med deg at daten din ikke lo av noen av vitsene dine, og spesielt ikke den om Fotball EM? Du er en dørgende kjedelig fyr!

CARSTEN: Det der er filtrering, når du bare fokuserer på det negative. Så hun liker ikke fotball, hva så? Hun lo da jeg fortalte om ferien min.

DEMONEN: Den ferien da du dreit deg ut og kom for sent til flyet. Du driter deg alltid ut!

CARSTEN: Generalisering igjen, du begynner å kjede meg. Nå kan du prate i vei så mye du vil, men jeg gidder ikke høre på deg mer.

DEMONEN: Tull! Du trenger meg!

CARSTEN: Nei, jeg gjør ikke det, du er en løgner, og du bare gjør livet mitt utrivelig.

DEMONEN: {Hyler i desperasjon … Forsvinner}

 


I dette innlegget kan du lære deg en grunnleggende kognitiv teknikk, og komme i gang allerede i dag.

Read this article – about using cognitive behavioral therapy (CBT) against depression, in English.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_team_member admin_label=”Kristian Hall” name=”Kristian Hall” position=”Forfatter” image_url=”https://clientsites.thewebsitehub.net/kristianno/wp-content/uploads/2016/06/AuthorPic.jpg” animation=”off” background_layout=”light” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” saved_tabs=”all” module_id=”authorsidebar”]

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

[/et_pb_team_member][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Lest” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_3″ background_layout=”light” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ module_id=”mestlestsidebar” saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Delte” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_4″ background_layout=”light” module_id=”mostdeltesidebar” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”hide” module_class=”hide” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”sharerandomsection” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Share With Others Text” background_layout=”light” text_orientation=”center” module_id=”sharewithothers” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Del med andre:
[mashshare] [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Random Post” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”randompost” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tilfeldig Post:
[arpw limit=”1″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

2 thoughts on “Carsten vs Demonen 1-0 (Kognitiv adferdsterapi)”

  1. Pingback: Bli kvitt bekymringer - Kristian Hall

  2. Pingback: Kognitiv adferdsterapi mot depresjon (med skjema) - Kristian Hall

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *