Dans hver dag (Dans mot depresjon)

[et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#000000″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px||0px|” padding_mobile=”on” module_id=”newslettersection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” custom_margin=”0px||0px|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Opt-In Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-text” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-form” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [et_bloom_inline optin_id=”optin_0″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off”][et_pb_fullwidth_code admin_label=”Fullwidth Code”]<div class=”follow”>Følg meg: <ul class=”et-social-icons”> <li class=”et-social-icon et-social-facebook”> <a href=”http://fb.com/oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Facebook</span> </a> </li> <li class=”et-social-icon et-social-twitter”> <a href=”https://twitter.com/@oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Twitter</span> </a> </li><li class=”et-social-icon et-social-youtube”> <a href=”https://www.youtube.com/channel/UCnDLQURBaoky16aIjmeGvHQ” class=”icon”> <span>Youtube</span> </a> </li> </ul> </div> <hr>[/et_pb_fullwidth_code][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_fullwidth_menu admin_label=”Fullwidth Menu” menu_id=”5″ background_color=”#ffffff” background_layout=”light” text_orientation=”center” submenu_direction=”downwards” module_id=”mainmenubar” fullwidth_menu=”off” dropdown_menu_animation=”fade”] [/et_pb_fullwidth_menu][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” module_id=”blogsection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Blog Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”blogparagraphtext” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

dance

 

Dans hver dag! (Om dans mot depresjon)

Mange spør meg hva slags enkle teknikker man kan gjøre for å heve humøret noen hakk, for å bli gladere og mer energisk. Her er en av de enkleste, og en av dem som ihvertfall for meg har størst umiddelbar effekt: Dans!

Jeg skal ikke skryte på meg at dette er noe jeg gjør hver dag, men jeg gjør det når jeg i perioder av livet er sliten og trøtt, og trenger påfyll av energi. For de som sliter med depresjon kan denne lille øvelsen føre til rask positiv endring.

Slik går du frem:

Finn det tidspunktet i løpet av en dag som passer best for deg. For meg er dette enten om morgenen (fint lite rituale for å komme seg opp av sengen), eller rett etter jobb (da er energinivået mitt på det laveste). Tenk litt over hva slags musikk du hører på som gjør deg gladere, og som gir deg en energiboost. Tenk sanger som «Eye of the Tiger» og «It’s Raining Men». Gi blaffen i om du velger klisjéaktig musikk, dette tiltaket er for deg, og ingen andre. Sett sammen en spilleliste med slik musikk, eller bare sett på en CD som inneholder de sangene du ønsker å danse til.

Resten er enkelt: trykk på play, og start dansen. Det er en god idé å danse alene hvis du blir flau av å danse foran andre. Du kan lage en spilleliste som starter litt rolig, og øker tempo etterhvert. Her er noen gode forslag (fra 60-tallet til nyere tid):

 • Your Love Keeps Lifting Me Higher, Jackie Wilson
 • Respect, Aretha Franklin
 • 1999, Prince
 • Blue Monday, New Order
 • ABC, The Jackson 5
 • Love Shack The B-52’s
 • Jump Around, House of Pain
 • Push It, Salt-n-Pepa
 • Dancing Queen, Abba
 • I Feel Love, Donna Summer
 • Can’t Get You Out of My Head, Kylie Minogue
 • Groove Is In the Heart, Deee-Lite
 • Night Fever, The Bee Gees
 • Dancing in the Street, Martha Reeves & the Vandellas
 • Insomnia, Faithless

For meg er det klin umulig å ikke bli i bedre humør, bare ved å høre på de sangene.

Årsaken til at dette virker, er at det å høre på musikk alene i stor grad endrer følelsene våre. Det er ikke tilfeldig at det fins filmmusikk. Når man i tillegg danser til musikken, setter kroppen i gang økt produksjon av signalstoffer og lykkehormoner som serotonin og endorfiner. Hvis du danser tett sammen med en annen person, som for eksempel i tango, får du «kjærlighetshormonet» oksytocin på kjøpet. For en kul cocktail! Når man forsker på dette, ser man at dansere har høyere nivåer av serotonin i kroppen enn andre, og at dansing fører til minst like stor produksjon av endorfiner som for eksempel jogging.

Så det å danse, er på en måte som å innta naturlige lykkepiller – bare mye mer effektivt, og mye morsommere.

Gjør dette 15 minutter hver dag i en uke. Jeg tør vedde på at du vil merke stor positiv effekt, både på humør og energinivå!

Her har du listen i Spotify: Dance Yourself Happy

PS: Legg til dine egne forslag til gode dansesanger i kommentarfeltet under.

Les mer om tilsvarende teknikker og aktiviteter i Opp fra avgrunnen.

Read this article – about dance against depression, in English.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_team_member admin_label=”Kristian Hall” name=”Kristian Hall” position=”Forfatter” image_url=”https://clientsites.thewebsitehub.net/kristianno/wp-content/uploads/2016/06/AuthorPic.jpg” animation=”off” background_layout=”light” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” saved_tabs=”all” module_id=”authorsidebar”]

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

[/et_pb_team_member][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Lest” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_3″ background_layout=”light” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ module_id=”mestlestsidebar” saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Delte” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_4″ background_layout=”light” module_id=”mostdeltesidebar” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”hide” module_class=”hide” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”sharerandomsection” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Share With Others Text” background_layout=”light” text_orientation=”center” module_id=”sharewithothers” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Del med andre:
[mashshare] [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Random Post” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”randompost” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tilfeldig Post:
[arpw limit=”1″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

1 thought on “Dans hver dag (Dans mot depresjon)”

 1. Pingback: Hvordan bli kvitt depresjon - Kristian Hall

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *