selvhypnose søvnløshet

Selvhypnose mot søvnløshet (og angst og depresjon)

[et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#000000″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px||0px|” padding_mobile=”on” module_id=”newslettersection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” custom_margin=”0px||0px|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Opt-In Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-text” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”slim-optin-form” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [et_bloom_inline optin_id=”optin_0″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off”][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off”][et_pb_fullwidth_code admin_label=”Fullwidth Code”]<div class=”follow”>Følg meg: <ul class=”et-social-icons”> <li class=”et-social-icon et-social-facebook”> <a href=”http://fb.com/oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Facebook</span> </a> </li> <li class=”et-social-icon et-social-twitter”> <a href=”https://twitter.com/@oppfraavgrunnen” class=”icon”> <span>Twitter</span> </a> </li><li class=”et-social-icon et-social-youtube”> <a href=”https://www.youtube.com/channel/UCnDLQURBaoky16aIjmeGvHQ” class=”icon”> <span>Youtube</span> </a> </li> </ul> </div> <hr>[/et_pb_fullwidth_code][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_fullwidth_menu admin_label=”Fullwidth Menu” menu_id=”5″ background_color=”#ffffff” background_layout=”light” text_orientation=”center” submenu_direction=”downwards” module_id=”mainmenubar” fullwidth_menu=”off” dropdown_menu_animation=”fade”] [/et_pb_fullwidth_menu][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” module_id=”blogsection” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Blog Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”blogparagraphtext” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

selvhypnose søvnløshet

Selvhypnose mot søvnløshet (og depresjon og angst)

Les hele innlegget før du bruker søvnhypnoseopptaket første gang.

Du finner opptakene nederst, i ulike formater, men her er versjon 2.1, med musikk laget av Vidar Akse, for rask tilgang. Den siste versjonen finner du på Spotify, her.

 

Les gjerne dette innlegget om teknikker mot søvnløshet også.

Det er noen år nå siden jeg startet med selvhypnose. Den første motivasjonen min var nysjerrighet. Jeg hadde lest et par bøker om temaet, og i tillegg brukt Paul McKennas hypnoseprogrammer en del. De kan absolutt anbefales, men de har en noe redusert effekt på oss nordmenn, rett og slett fordi hjernen din opererer på norsk, og Paul McKennas hypnoseprogrammer er på engelsk. Det blir litt som å å tvinge en datamaskin til å bruke feil programmeringsspråk.

Etter å ha eksperimertert med selvhypnose en del, tok jeg turen til et legekontor i Kvadraturen, der det fins en psykiater som er spesialist på hypnose. Jeg hadde oppnådd en mild versjon av transe (den tilstanden hjernen befinner seg i når du er hypnotisert) gjennom min egen selvhypnose, men ville oppleve «the real thing». Og for meg var det ingen tvil om at en spesialist på hypnose kan ta deg mye lenger inn i transe enn det man opplever på egenhånd. Og det er kanskje en god ting for de som er skeptiske og litt engstelige for å prøve selvhypnose – sannsynligvis vil du ikke gå inn i en veldig dyp transe, og det vil oppleves ganske likt det å dagdrømme. Det er simpelthen veldig behagelig, og veldig avslappende.

Og det er en del av grunnen til at selvhypnose er så effektivt mot søvnløshet. De fleste som sliter med å sovne, eller som våkner i løpet av natten, gjør det fordi de kverner på tanker. Bekymringer, planer, frykt og annet. Hjernen blir fylt opp av automattanker som går rundt og rundt, igjen og igjen. Bekymringene utløser produksjon av adrenalin, kortisol og andre stresshormoner. Disse hormonene hever pulsen og blodtrykket ditt, og gjør deg klar til «fight or flight». Ikke rart det blir vanskelig å sovne da.

Meditasjon og selvhypnose har den samme gunstige effekten i forhold til dette. Gjennom meditasjon og selvhypnose roer du ned tankeaktiviten og frekvensen på hjernebølgene. Du rett og slett senker farten på hjernen din. Dette kan måles ved å plassere elektroder på hodet; såkalt elektroencefalografi (EEG). Når du mediterer eller lytter til et selvhypnosebånd reduserer du frekvensen på hjernebølgene, fra alfa-(8 – 15 Hz) eller betanivå (16 – 31 Hz) til theta-nivå (4 – 7 Hz). Dette er et nivå som er knyttet til økt aktivitet i den ubevisste delen av hjerneaktiviten, det vil si hjernevirksomhet du ikke legger merke til, og som er knyttet til læring.

Det oppleves veldig behagelig å legge seg for natten, slå på et selvhypnoseopptak, og merke hvordan sinnet roer ned, og kroppen blir gradvis mer avslappet. Ofte er det alt som skal til for å sovne. Siden min egen hjerne stort sett alltid operer i høygir når jeg er våken, er dette min hovedgrunn til å bruke selvhypnose. Det roer ned tankene mine, og jeg sovner stort sett alltid.

Veldig mange som sliter med søvnløshet er ikke klar over denne effekten. Jeg har derfor spilt inn et selvhypnoseopptak som skal kunne passe for alle. Det vil gi deg en ekstremt lett tilgang til å teste dette. Du simpelthen klikker play på lydopptaket under.

Det er noen regler her. Du må aldri høre på et selvhypnoseopptak når du kjører bil, opererer maskiner eller oppholder deg i trafikken. Det er en dårlig ide å ta hjernen ned i frekvens når den trenger å være våken og fokusert. Selvhypnoseopptaket under er designet for søvn.

Videre er det viktig at du faktisk lytter til opptaket. Du vil merke at oppmerksomheten din lett kan hoppe fra opptaket tilbake til planer og bekymringer. Dette er normalt, og helt ok. Samtidig vil du få mye større effekt av selvhypnosen hvis du retter oppmerksomheten mot opptaket, og lytter til hvert ord som sies. Det i seg selv er en viktig del av den positive effekten – det er trening i å slippe taket i bekymringene. Det å lytte oppmerksomt til et selvhypnoseopptak er en form for meditasjon. Når du blir bedt om å visualisere ting på opptaket, så gjør det – og gå inn for det hundre prosent. Da blir effekten større!

Den tredje regelen er at du bør høre på opptaket mer enn én gang. Forsøk å lytte til opptaket hver kveld i en uke, før du evaluerer effekten av det.

I tillegg til at opptaket vil gjøre det lettere for deg å sovne, har jeg skrevet inn en del impulser som vil fungere bra i forhold til angst og depresjon. Hvis du hverken sliter med angst eller depresjon, er ikke dette et problem. Alle kan ha god nytte av økt grad av ro og lykke. Selvhypnosen under er konsekvent orientert mot det positive; og det i seg selv er et viktig prinsipp når man skriver et selvhypnoseskript; du fokuserer på det du vil ha (ro, lykke, trygghet, glede) og ikke det du vil vekk fra (frykt, uro, nedstemthet og frustrasjon).

Rent praktisk: alt du trenger å gjøre for å bruke dette er å åpne denne siden på mobilen din, og trykke play.

Håper opptaket vil gi deg mange gode søvnnetter fremover!

Send meg gjerne noen ord med erfaringene dine. Det kan være jeg bør finjustere på opptaket litt, og tilbakemelding vil være veldig nyttig.

NB: Det fins nå fem versjoner av søvnhypnosen, noen med musikk og noen uten. Du kan prøve alle variantene, og deretter fortsette å benytte den som fungerer best for deg. Opptakene ligger også på Youtube, du finner linkene nederst. Det er gratis å strømme opptakene (enten på bloggen min eller Youtube). Du kan kjøpe en versjon for nedlastning på iTunes.

Merk, hvis du har Spotify eller Apple Music kan du støtte meg ved å lytte til opptakene der (da får jeg et lite vederlag per avspilling, noe jeg ikke gjør andre steder). Bruk da linkene her:

Versjon 2.3 (Tempelet for kroppens ro og sinnets stillhet), på Spotify.

Versjon 2.1 på Spotify. 

Versjon 2.1 på iTunes store.

Du kan også spille av opptakene direkte her, ved å trykke play under:

Versjon 2.1 – med musikk av Vidar Akse, induksjon “Elveferd”

 

Versjon 2.0 – med musikk, induksjon “Elveferd”

 

Versjon 1.3 – uten musikk, induksjon “Elveferd”, spilt inn langsommere

 

Versjon 1.2 – uten musikk, induksjon “Elveferd”

 

Versjon 1.1 – uten musikk, induksjon “Ned i berget”

 

 

Jeg har også lagt ut flere av de samme lydfilene på Youtube:

Link til versjon 1.1 (Youtube).

Link til versjon 1.2 (Youtube).

Link til versjon 1.3 (Youtube).

Link til versjon 2.0 (Youtube).

Link til versjon 2.1 (Youtube).

Les mer i Opp fra avgrunnen og Glad igjen!.

Read this article – about self-hypnosis against insomnia and depression, in English.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_team_member admin_label=”Kristian Hall” name=”Kristian Hall” position=”Forfatter” image_url=”https://clientsites.thewebsitehub.net/kristianno/wp-content/uploads/2016/06/AuthorPic.jpg” animation=”off” background_layout=”light” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” saved_tabs=”all” module_id=”authorsidebar”]

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

[/et_pb_team_member][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Lest” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_3″ background_layout=”light” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ module_id=”mestlestsidebar” saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][et_pb_sidebar admin_label=”Mest Delte” orientation=”left” area=”et_pb_widget_area_4″ background_layout=”light” module_id=”mostdeltesidebar” remove_border=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ saved_tabs=”all”] [/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”hide” module_class=”hide” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” module_id=”sharerandomsection” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Share With Others Text” background_layout=”light” text_orientation=”center” module_id=”sharewithothers” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Del med andre:
[mashshare] [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Random Post” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”randompost” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tilfeldig Post:
[arpw limit=”1″] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

4 thoughts on “Selvhypnose mot søvnløshet (og angst og depresjon)”

  1. Pingback: Sammenlikn deg aldri med andre - Kristian Hall

  2. Pingback: 7 grep som virker mot søvnløshet - Kristian Hall

  3. Pingback: Kom i gang med søvnlogg - Kristian Hall

  4. Pingback: Hvordan bli kvitt depresjon - Kristian Hall

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *