Musikk som gjør deg gladere

Jeg elsker musikk, og lytter til det mange timer hver dag. Jeg bruker musikk aktivt til å sette meg i det humøret eller den sinnstilstanden jeg ønsker å være i. For eksempel når jeg trenger å konsenterer meg, eller hvis jeg ønsker å øke energinivået. Eller hvis jeg vil bli gladere.

For de som sliter med depresjon kan en spilleliste med musikk som gjør deg gladere være et nyttig verktøy. Jeg har derfor laget en spilleliste for dette formålet. Jeg har laget den i Spotify, og linken finner du under. For de som ikke bruker Spotify, kan du likevel se sangene under, slik at du kan lage din egen i strømmetjenesten du bruker.

Du vil se at listen min inneholder mange klassikere, musikk fra 70-, 80- og 90-tallet. Kanskje liker du bedre nyere musikk. Eller kanskje det er noen av sangene i listen du ikke liker. Null problem – bare legg til sanger som du liker, og ta vekk de du misliker.

Her er linken til spillelisten i Spotify: Songs That Will Uplift You

Les mer i Opp fra avgrunnen. Og legg gjerne til dine egne sanger i kommentarfeltet under. Hvilke sanger får DEG gladere?

Read this article – about how to use music against depression, in English.