Exit Depression 01 – Bestem deg for å bli bedre, og tro det er mulig

Den andre videoen i “Exit Depression”-programmet handler om begynnelsen av det å bli bedre fra depresjon. Selv om prosessen ut av depresjon går opp og ned, er det som regel begynnelsen av prosessen som er vanskeligst. Dette er verdt å merke seg. Selv om du har det grusomt der du står i dag, er det sannsynlig at det vil bli lettere og lettere fremover, etter hvert som du jobber med deg selv og livet ditt.

For å komme i gang med prosessen, kan du benytte et lite startritual, for å markere skillelinjen du trekker gjennom livet. Her er et forslag til et slikt ritual:

Sett av litt tid du ikke blir forstyrret, slå av alle lydkilder og sett telefonen på lydløs. Finn frem et hvitt ark, og skriv litt om hva det er du ønsker å bli kvitt i livet. Skriv om sykdommen og lidelsen din. Så brenner du arket (på en trygg måte). Se for deg at denne delen av livet ditt gradvis er på vei vekk, og at den vil bli erstattet av noe bedre.

Deretter finner du frem et nytt hvit ark, en dagbok eller liknende. Skriv en kontrakt med deg selv, om at du vil gjøre det du kan fremover for å få det bedre. Her er en tekst du kan ta utgangspunkt it:

Jeg har bestemt meg for å gjøre mitt ytterste for å bli kvitt depresjonen. Jeg innser og aksepterer at dette kan ta tid, og at det tidvis kan bli tøft og vanskelig. Samtidig er det på en måte ikke viktig hvor lang tid det tar meg å bli frisk, eller betydelig bedre, for det jeg kjemper for er resten av mitt liv. Det er verdens største belønning, og det vil være verdt alt slitet. Jeg skal bruke trening, takknemlighet og kognitive teknikker i min egen forbedringsprosess. Jeg er forberedt på motgang og tilbakeslag, for jeg vet det er en normal del av tilfriskningsprosessen.

 Signert; Navn Etternavn

Ta vare på dette arket. Du kan kanskje henge det opp et sted du ser det ofte, som en påminnelse over hvor du er på vei.

Lykke til!