Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!

 

Exit Depression 01 – Bestem deg for å bli bedre, og tro at det er mulig

 

Den andre videoen i “Exit Depression”-programmet handler om begynnelsen av det å bli bedre fra depresjon. Selv om prosessen ut av depresjon går opp og ned, er det som regel begynnelsen av prosessen som er vanskeligst. Dette er verdt å merke seg. Selv om du har det grusomt der du står i dag, er det sannsynlig at det vil bli lettere og lettere fremover, etter hvert som du jobber med deg selv og livet ditt.

For å komme i gang med prosessen, kan du benytte et lite startritual, for å markere skillelinjen du trekker gjennom livet. Her er et forslag til et slikt ritual:

Sett av litt tid du ikke blir forstyrret, slå av alle lydkilder og sett telefonen på lydløs. Finn frem et hvitt ark, og skriv litt om hva det er du ønsker å bli kvitt i livet. Skriv om sykdommen og lidelsen din. Så brenner du arket (på en trygg måte). Se for deg at denne delen av livet ditt gradvis er på vei vekk, og at den vil bli erstattet av noe bedre.

Deretter finner du frem et nytt hvit ark, en dagbok eller liknende. Skriv en kontrakt med deg selv, om at du vil gjøre det du kan fremover for å få det bedre. Her er en tekst du kan ta utgangspunkt it:

Jeg har bestemt meg for å gjøre mitt ytterste for å bli kvitt depresjonen. Jeg innser og aksepterer at dette kan ta tid, og at det tidvis kan bli tøft og vanskelig. Samtidig er det på en måte ikke viktig hvor lang tid det tar meg å bli frisk, eller betydelig bedre, for det jeg kjemper for er resten av mitt liv. Det er verdens største belønning, og det vil være verdt alt slitet. Jeg skal bruke trening, takknemlighet og kognitive teknikker i min egen forbedringsprosess. Jeg er forberedt på motgang og tilbakeslag, for jeg vet det er en normal del av tilfriskningsprosessen.

 Signert; Navn Etternavn

Ta vare på dette arket. Du kan kanskje henge det opp et sted du ser det ofte, som en påminnelse over hvor du er på vei.

Lykke til!

 

Kristian Hall

Kristian Hall

Forfatter

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

Mest Delte

Forrige innlegg
Neste innlegg
Cookies on kristianhall.no
We use cookies and other tracking technologies to ensure that we give you the best experience on our website and analyse your use of our products and services.
I Accept Cookies
No, Give me more info
Cookie Settings
- Necessary Cookies
Our Cookies:
- Preferences Cookies
- Analytics Cookies
- Marketing Cookies
Cookies Info
Open popup