Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!

Exit Depression 02 – Et godt kosthold er viktig for den som sliter med depresjon

Vi vet alle at et godt kosthold er viktig for en god helse. Men for den som sliter med depresjon, er det ekstra viktig. Det er flere årsaker til dette.

For det første består følelsene våre av molekyler som hormoner og nevrotransmittere. For at kroppen lettere skal kunne produsere og balansere riktige nivåer av disse substansene, må vi få i oss de riktige næringsstoffene gjennom mat og drikke.

Den andre grunnen er at blodsukkernivået har direkte innvirkning på humøret. Og blodsukkeret er noe vi faktisk kan kontrollere. Måten man kontrollerer dette på er ved å innta mat som ikke fører til svingninger i blodsukkeret. Fra ernæringsfysiologien vet vi at dette innebærer mat med lav glykemisk belastning (GB). I praksis er dette for eksempel grønnsaker, egg, fisk og kjøtt. En god del frukt, for eksempel bær, har også lav GB.

En god måte å holde blodsukkeret stabilt på, er å alltid ha med seg en pose nøtter i vesken eller jakkelommen. Nøtter er også svært næringsrike, og inneholder mange mineraler og vitaminer.

I videoen anbefaler jeg dere også å få målt innholdet av D-vitamin i blodet, for å være sikker på at dette ikke er en faktor som bidrar til eller forårsaker depresjonen. Det er kjent fra forskningen at lavt D-vitaminnivå kan forårsake eller forsterke depresjon.

Lykke til!

 

Kristian Hall

Kristian Hall

Forfatter

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

Mest Delte

Forrige innlegg
Neste innlegg
Cookies on kristianhall.no
We use cookies and other tracking technologies to ensure that we give you the best experience on our website and analyse your use of our products and services.
I Accept Cookies
No, Give me more info
Cookie Settings
- Necessary Cookies
Our Cookies:
- Preferences Cookies
- Analytics Cookies
- Marketing Cookies
Cookies Info
Open popup