Exit Depression 02 – Et godt kosthold er viktig for den som sliter med depresjon

Vi vet alle at et godt kosthold er viktig for en god helse. Men for den som sliter med depresjon, er det ekstra viktig. Det er flere årsaker til dette.

For det første består følelsene våre av molekyler som hormoner og nevrotransmittere. For at kroppen lettere skal kunne produsere og balansere riktige nivåer av disse substansene, må vi få i oss de riktige næringsstoffene gjennom mat og drikke.

Den andre grunnen er at blodsukkernivået har direkte innvirkning på humøret. Og blodsukkeret er noe vi faktisk kan kontrollere. Måten man kontrollerer dette på er ved å innta mat som ikke fører til svingninger i blodsukkeret. Fra ernæringsfysiologien vet vi at dette innebærer mat med lav glykemisk belastning (GB). I praksis er dette for eksempel grønnsaker, egg, fisk og kjøtt. En god del frukt, for eksempel bær, har også lav GB.

En god måte å holde blodsukkeret stabilt på, er å alltid ha med seg en pose nøtter i vesken eller jakkelommen. Nøtter er også svært næringsrike, og inneholder mange mineraler og vitaminer.

I videoen anbefaler jeg dere også å få målt innholdet av D-vitamin i blodet, for å være sikker på at dette ikke er en faktor som bidrar til eller forårsaker depresjonen. Det er kjent fra forskningen at lavt D-vitaminnivå kan forårsake eller forsterke depresjon.

Lykke til!