En video for de verste dagene

Da jeg var sykest selv, savnet jeg noen å snakke med som hadde vært gjennom det jeg slet med selv. Jeg var ung når jeg var syk, i tenårene og de tidlige 20-årene. Jeg kjente ingen som selv slet med tung depresjon og angst, ihvertfall ikke som hadde gått ut med det offentlig.

Jeg tror det kan være nyttig for de som er syke i dag, å kunne prate med en “veteran”, en som har vært i krigen og kan fortelle om egne opplevelser, og som kan komme med noen beroligende ord. Noen av oss er heldige, og har slike mennesker i omgangskretsen. Men jeg vil tro mange ikke har det, og dermed må slite seg gjennom de verste dagene alene.

Kan en video hjelpe, når man sitter i møkka de mørkeste dagene og nettene? Jeg vet ikke, men jeg tenker det er verdt et forsøk.

Jeg har derfor spilt inn videoen under, med tanken om at det kan være beroligende og litt trøstende for de som har det akutt vondt. Videoen er ganske lang, nesten 20 minutter, og dette har jeg gjort med vilje. Det er ikke så mye innhold i videoen, jeg snakker litt om pusteteknikker og hvordan man kan komme seg gjennom de verste dagene ved å bryte dem opp i små biter. Men først og fremst er dette noe man kan slå på og ha i bakgrunnen, om enn ikke for annet enn å høre stemmen til en som vil deg godt.

Håper den kan komme til nytte. Hvis jeg bommer helt, send meg gjerne en mail.

Kristian