Veiledet meditasjon

Meditasjon er et av de tiltakene som gir en gavepakke til de som praktiserer det. Mindre stress, redusert angst og depresjon, høyere energinivå og bedret konsentrasjon. Ved å puste dypt og jevnt over tid reduseres nivåene av stresshormonene adrenalin og kortisol. Hjernen får også et friminutt, der man slutter å kverne på bekymringer og planer, og der man søker å kun fokusere på pusten og meditasjonsøvelsen.

Siden meditasjon kan være litt vanskelig å komme i gang med når man skal starte på egenhånd, har jeg laget et opptak for veiledet meditasjon. Du kan simpelthen trykke play under, og følge instruksjonene. I opptaket går jeg gjennom en helt enkel meditasjonsteknikk, for deretter å gå over til den kjente bodyscan-teknikken fra mindfulness.

Her er opptaket:

Du finner det på Youtube her, og på Spotify her.

Her er et annet opptak, som forklarer bakgrunnen for hvorfor dette er effektivt.

Hvis du foretrekker å benytte Youtube, har jeg lagt ut opptaket der også. Du finner det her.

I denne videoen går jeg gjennom meditasjon mot depresjon, og forklarer hvorfor det er effektivt.

Les mer om meditasjon i Opp fra avgrunnen.