Spørsmål og svar: Runde 1

For en tid tilbake spurte jeg de som mottar nyhetsbrevet mitt (du kan tegne deg i feltet helt øverst), om spørsmål de ønsket å stille meg, og som jeg ville besvare i en bloggpost eller en video. Jeg fikk inn ganske mange spørsmål.

Det interessante var at de fleste spørsmålene havnet i to hovedbolker, eller hovedspørsmål:

  1. Hvordan kan man som pårørende motivere en deprimert til endring?
  2. Hva var de viktigste milepælene i din ferd ut av depresjon, eller hvor snudde utviklingen?

I svaret mitt, som du finner i videoen under, bruker jeg mye tid på de to spørsmålene.

I tillegg fikk jeg et spørsmål som havner i en egen kategori. Det er et spørsmål jeg kan kjenne meg igjen i. Hva gjør man når man i et tungt depresjonsanfall oppfører seg dårlig mot menneskene rundt seg, som egentlig bare vil hjelpe? Det spørsmålet er det tredje jeg besvarer i videoen.

Muligens kommer jeg til å lage en ny slik video på et senere tidspunkt, så følg med!