Endelig ny bok! Glad igjen! kommer i januar

Det er en stund siden jeg begynte å skrive på denne boken, og jeg har lagt ned veldig mye arbeid i den. Og for å være ærlig mener jeg den har blitt veldig bra. Boken gis ut på Cappelen Damm forlag, og er i salg fra januar.

Arbeidet med boken startet med dette spørsmålet:

Hvis man skal lage et program som skal være så effektivt som mulig for å hjelpe folk med å bli kvitt depresjon – hvordan vil det se ut?

Denne boken er det jeg har kommet frem til, etter å ha tenkt hardt og lenge på det spørsmålet. Hvilke tiltak, som er understøttet i forskning, hjelper mest mot depresjon, og hvordan kan man sy disse enkeltelementene sammen i én pakke?

Siden jeg ville angripe problemet fra et komplett sett med vinkler, har programmet fått hele 14 steg. Her er en oversikt over stegene:

 • Bestem deg for å bli bedre – og tro at det er mulig
 • Kosthold
 • Trening og mosjon
 • Aktiviteter som fører til gode følelser
 • Søvn
 • Terapi
 • Takknemlighet
 • Dyrk de gode menneskene
 • Kartlegg utløsere
 • Kognitive teknikker
 • Mening
 • Mestring
 • Meditasjon og selvhypnose
 • Lær å elske deg selv

Siden en som lider av depresjon starter ferden ut av sykdommen fra en dårlig posisjon (lav selvtillit, lite energi, dårlig søvn, negative tanker, lite håp osv), har jeg forsøkt å sette sammen programmet slik at det skal være mulig å følge selv om man har det veldig dårlig i dag. Med andre ord starter det med svært lave ambisjoner, og så bygger det på etterhvert. Et hovedprinsipp i boken er at det er viktig å gjøre noe hver dag, men at dette noe skal ha veldig lav terskel i begynnelsen. Jeg har forsøkt å skrive boken slik at den er så motiverende som mulig. Blant annet har jeg tatt med flere dagbokutdrag fra de årene hvor jeg selv var på vei ut av depresjon.

Jeg er overbevist om at dette programmet vil kunne hjelpe mange. Jeg har tenkt tilbake på hvordan det var for meg, da jeg var på mitt sykeste, og er helt sikker på at et slikt program ville ha hjulpet meg å bli kvitt sykdommen mye raskere enn jeg faktisk trengte der jeg stod helt uten noen som helst ide om hvordan jeg kunne bli friskere.

Mitt høyeste ønske for denne boken er at den kan hjelpe deg som står i møkka i dag – med å komme raskere ut av denne forferdelige sykdommen!

Boken kan forhåndsbestilles hos de fleste nettbokhandlere, blant annet hos Tanum.

Og nå trenger jeg din hjelp

For at jeg skal kunne nå så mange som sliter med depresjon som mulig, har forlaget bedt meg om å samle et knippe sitater fra lesere av Opp fra avgrunnen. Over tiden har jeg fått flere hundre eposter og meldinger fra lesere, men de ligger spredt på mange forskjellige steder, og er vanskelige å finne igjen.

Det jeg trenger, er korte sitater på en setning eller tre, hvor noen lesere beskriver hvordan Opp fra avgrunnen har hjulpet dem. Disse vil bli brukt i markedsføringen av Glad igjen!, og kan for eksempel bli trykt på innsiden av nye opplag, eller brukt som eksempler i pressedekningen.

Jeg vil være deg evig takknemlig hvis du har lest Opp fra avgrunnen, og den har hjulpet deg med å få det (litt) bedre, og du kunne tenke deg å sende meg et par setninger. Dette vil også hjelpe meg å nå nye lesere, som kan ha nytte av å lese Glad igjen!.

Alt du trenger å gjøre, er gå til Opp fra avgrunnen på Facebook, og sende meg en melding med et par setninger om hvordan boken har hjulpet deg. Du kan signere med fornavn og alder, eller bare finne på et navn.

På forhånd tusen takk!

Kristian