Glad igjen!

Glad igjen! – et komplett program for å bli kvitt depresjon

Les anmeldelsen av Glad igjen!, skrevet av en psykologspesialist og en psykiater.

Da jeg ble deprimert for mer enn 25 år siden, var det ingen som kunne fortelle meg hva jeg kunne gjøre for å bli frisk. Jeg måtte prøve og feile meg ut av sykdommen, i en prosess som tok mange år, og som innebar mye unødvendig lidelse.

Å være deprimert er som å være villfaren i en dyp mørk skog, alene. Jeg ønsker å være han som kommer med et kart, så du kan finne veien ut igjen. For det hadde jeg trengt når jeg var syk selv.

Etter to år med intens samtaleterapi var jeg fremdeles tidvis dypt deprimert, og sterkt plaget av irrasjonelle og usunne tanker. Jeg tenkte jeg var en skadet person som aldri ville kunne finne mening i livet eller kjærligheten. Selvmordstankene var der fremdeles.

Jeg ville finne ut hvordan jeg kunne bli helt frisk, og begynte å lese meg opp. Jeg leste selvhjelpsbøker og psykologiske fagbøker. Jeg leste om kognitiv adferdsterapi og positiv psykologi. Jeg leste om trening og meditasjon. Etter hvert begynte jeg å bruke meg selv om en forsøkskanin, jeg testet mange forskjellige teknikker fra forskjellige retninger.

Mens jeg praktiserte disse teknikkene skrev jeg notater om hva som fungerte og hva som ikke gjorde det. Disse notatene ble etter hvert til min første bok; Opp fra avgrunnen, som ble gitt ut i 2015.

Opp fra avgrunnen har blitt lest av tusener, og flere hundre lesere har kontaktet meg for å fortelle at de fant nytte og håp i boken. Dette er noe av det mest meningsfylte jeg har gjort i livet mitt. Men jeg var ikke helt i mål.

Lenge har jeg stilt meg selv spørsmålet: Hva er den aller mest effektive behandlingen av depresjon? Mange får hjelp av samtaleterapi og medisinering, men vi vet at majoriteten av de deprimerte ikke får noen behandling.

Det er et behov for et program de som er syke kan følge selv, og bli bedre over tid. Et program som behandler hele mennesket, ikke bare biokjemien som medisinene kan ha en positiv effekt på.

Glad igjen! er mitt aller beste svar på dette spørsmålet, som jeg har grublet på i mer enn et tiår. Et viktig prinsipp i boken er at ferden ut av depresjon som regel bør starte med små skritt, for den som er syk har ofte lav selvtillit, lite energi og håp.

Glad igjen! inneholder 14 steg, og det er meningen at man skal ta et steg av gangen, og bruke én uke på hvert av dem. Dette er de 14 stegene:

Steg 1: Bestem deg for å bli bedre
Steg 2: Spis deg gladere
Steg 3: Tren deg til gode følelser
Steg 4: Finn kilder til glede
Steg 5: Sov bedre
Steg 6: Bruk terapi effektivt
Steg 7: Bli radikalt takknemlig
Steg 8: Dyrk de gode menneskene
Steg 9: Kartlegg utløsere og dominoeffekter
Steg 10: Bli rå på kognitive teknikker
Steg 11: Skap mer mening i livet
Steg 12: Øk mestringsfølelsen
Steg 13: Lær deg meditasjon, mindfulness og selvhypnose
Steg 14: Lær å elske deg selv

Boken inneholder mange forskjellige teknikker som vil føre til at den syke gradvis får det bedre i livet. Leseren vil lære ferdigheter som reduserer og forebygger depresjon. Alle stegene er basert på nyere tids forskning på hva som hjelper mot depresjon.

Jeg er stolt av denne boken, for jeg mener den har blitt veldig god. Jeg er overbevist om at den vil hjelpe mange. Dersom jeg selv hadde fått denne boken i hånden når jeg var syk, ville jeg kunne kortet ned tiden jeg trengte til å bli frisk. Den ville spart meg for mange år med lidelse.

Målgruppen for boken er de som lider av depresjon. Samtidig vil den være nyttig også for de pårørende. Den vil gi deg håp – om du sliter selv, eller om du er glad i noen som gjør det.

Bestill boken i dag, eller kjøp den hos din lokale bokhandler.

Jeg har satt opp et system der du får ukentlige eposter med instruksjoner og påminnelser, for å gjøre det lettere å gjennomføre programmet. Du kan lese mer om dette systemet her.

Meld deg på ved å klikke på Systemet i hovedmenyen.