Hvordan sove bedre

En av tingene jeg er veldig opptatt av, er hvordan man kan sovne lettere, og sove dypere gjennom natten. Jeg har gjort mye research på dette, og her finner du 7 grep du kan ta for bedre søvn.

Siden god søvn er viktig for å stabilisere og bedre humøret, har det også en naturlig plass i Exit Depression-videoserien, som følger programmet for å bli kvitt depresjon fra Glad igjen!.

Når man sliter med depresjon er det ofte slik at det går utover søvnen. Samtidig vil dårlig søvn forverre en depresjon. Dette gjør det viktig å fokusere på hva man kan gjøre for å sove bedre.

I videoen under går jeg gjennom de tiltakene som litteraturen anbefaler for å bedre innsovning og søvn. Jeg snakker om hvordan man må finne tiltak som gjør at man klarer å roe sinnet og kroppen før man legger seg. Det er vanskelig å sovne hvis man formelig dirrer av angst eller hyperaktive tanker. Men heldigvis fins det mye man gjøre for å roe sinnet, ikke minst meditasjon og selvhypnose.

Jeg snakker også om tiltak for å forbedre omgivelsene dine (soverommet) for bedre søvn, og hvordan du kan bruke en søvnlogg.

Lykke til, og sov godt! 🙂