Hvordan benytte terapi effektivt for å bli kvitt depresjon

Dette er den sjette videoen i Exit Depression-videoserien, som følger programmet for å bli kvitt depresjon fra Glad igjen!. I denne snakker jeg om en del viktige prinsipper man kan følge for å få mest mulig ut av terapi, når man forsøker å bli kvitt depresjon.

Et av de viktigste prinsippene er å ikke forsøke å håndtere for mange traumatiske minner på samme tid. Se for deg at du har en eske med innelåste vonde følelser og vanskelige opplevelser, dette kan være traumatiske opplevelser, eller vonde historier fra en vanskelig barndom. Isteden for å rive lokket av esken, og forsøke å håndtere alt på en gang, kan det være mer fornuftig å forsiktig løfte ut et og et vanskelig minne.

Hvis du ikke så langt har forsøkt terapi, vil jeg anbefale deg om å kontakte fastlegen så snart som mulig, og starte prosessen med å få en terapeut. Det kan vise seg å bli det viktigste du gjør i hele ditt liv.