Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!

terapi

Hvordan benytte terapi effektivt

Dette er den sjette videoen i Exit Depression-videoserien, som følger programmet for å bli kvitt depresjon fra Glad igjen!. I denne snakker jeg om en del viktige prinsipper man kan følge for å få mest mulig ut av terapi, når man forsøker å bli kvitt depresjon.

Et av de viktigste prinsippene er å ikke forsøke å håndtere for mange traumatiske minner på samme tid. Se for deg at du har en eske med innelåste vonde følelser og vanskelige opplevelser, dette kan være traumatiske opplevelser, eller vonde historier fra en vanskelig barndom. Isteden for å rive lokket av esken, og forsøke å håndtere alt på en gang, kan det være mer fornuftig å forsiktig løfte ut et og et vanskelig minne.

Hvis du ikke så langt har forsøkt terapi, vil jeg anbefale deg om å kontakte fastlegen så snart som mulig, og starte prosessen med å få en terapeut. Det kan vise seg å bli det viktigste du gjør i hele ditt liv.

 

 

Kristian Hall

Kristian Hall

Forfatter

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

Forrige innlegg
Neste innlegg
Cookies on kristianhall.no
We use cookies and other tracking technologies to ensure that we give you the best experience on our website and analyse your use of our products and services.
I Accept Cookies
No, Give me more info
Cookie Settings
- Necessary Cookies
Our Cookies:
- Preferences Cookies
- Analytics Cookies
- Marketing Cookies
Cookies Info
Open popup