Abonnér på mitt gratis nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!

utløsere

Utløsere og dominoeffekter

I stegene så langt (fra Glad igjen! og Exit Depression), har vi for det meste sett på den ene av to viktige dimensjoner man må jobbe langs når man skal bli kvitt depresjon – nemlig hva du gjør. Fra og med steg/video 9, skal vi fokusere mer på den andre dimensjonen – hvordan du tenker.

Mye av menneskers adferd og tenkning er styrt av automatiske tankemønstre. Når disse blir skrudd i negativ retning, kan man ende opp med depresjon. Mange som sliter med depresjon sliter samtidig med negative automatiske tankemønstre. En av nøklene til å bli kvitt depresjon er å endre disse automatiske tankemønstrene slik at de ikke lenger produserer vonde følelser og depressive tanker. Det beste verktøyet vi har for å bekjempe dette fenomenet, er teknikker fra såkalt kognitiv adferdsterapi, som vi skal gå gjennom mer i detalj i neste video (Exit Depression 10).

I denne videoen snakker jeg om utløsere, som er hendelser og situasjoner som ofte leder til en negativ og selvforsterkende spiral av tanker og følelser. Det er veldig viktig å være klar over hva som er dine utløsere, spesielt når man går videre med å lære seg kognitive teknikker.

Jeg snakker også om dominoeffekter, som er en kjedereaksjon av (negative) tanker og følelser, og som blir satt i gang av en utløser.

Inntil man har lært seg å ufarliggjøre utløserne, slik at de ikke lenger setter i gang negative dominoeffekter, kan det være nyttig å rett og slett unngå dem. For å unngå dem må du først kartlegge dem.

Her finner du videoen:

 

 

 

Kristian Hall

Kristian Hall

Forfatter

Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student. Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen.

Kristian har en misjon – å hjelpe flest mulig andre å bli kvtt sin egen depresjon. På denne bloggen finner du tips og teknikker du kan bruke i din egen ferd ut av depresjon – og mye mer.

Forrige innlegg
Neste innlegg
Cookies on kristianhall.no
We use cookies and other tracking technologies to ensure that we give you the best experience on our website and analyse your use of our products and services.
I Accept Cookies
No, Give me more info
Cookie Settings
- Necessary Cookies
Our Cookies:
- Preferences Cookies
- Analytics Cookies
- Marketing Cookies
Cookies Info
Open popup