Hjelp til å følge programmet fra Glad igjen!

Jeg har et sterkt behov til å utvikle programmer og systemer som kan hjelpe flest mulig med å bli kvitt depresjon, eller i det minste få det mye bedre. Boken Glad igjen! er et viktig ledd i det arbeidet, og inneholder et komplett program i 14 steg, som er ment å gjennomføres i løpet av 14 uker (et steg per uke).

Her er de 14 stegene fra Glad igjen!:

Steg 1: Bestem deg for å bli bedre
Steg 2: Spis deg gladere
Steg 3: Tren deg til gode følelser
Steg 4: Finn kilder til glede
Steg 5: Sov bedre
Steg 6: Bruk terapi effektivt
Steg 7: Bli radikalt takknemlig
Steg 8: Dyrk de gode menneskene
Steg 9: Kartlegg utløsere og dominoeffekter
Steg 10: Bli rå på kognitive teknikker
Steg 11: Skap mer mening i livet
Steg 12: Øk mestringsfølelsen
Steg 13: Lær deg meditasjon, mindfulness og selvhypnose
Steg 14: Lær å elske deg selv

For å supplere innholdet, teknikkene og prinsippene fra Glad igjen! har jeg laget en serie videoer som oppsummerer innholdet i boken. Disse kalte jeg Exit Depression, fordi jeg begynte med videoene før jeg hadde tittelen på boken. Ikke helt ideelt, men sånn blir det noen ganger. Hensikten med videoene er å forklare teknikkene og prinsippene på en litt annen måte enn teksten i bøkene. Noe av innholdet i boken er ganske komplisert, spesielt det fra stegene fra kognitiv adferdsterapi, og det kan være nyttig å både se og lese om teknikkene.

Nå ønsker jeg å slå det hele sammen.

Jeg har satt opp et system der de som blir med får ukentlige eposter med instrukser og påminnelser. Hvis du tegner deg på denne listen vil du få 16 eposter totalt, en i uken (14 steg pluss en introduksjon og en avslutning).

Du kan tegne deg på dette systemet ved å legge epostadressen din i skjemaet under. Jeg vil kun sende epost som er koblet direkte til programmet. Hvis du ønsker å motta andre eposter fra meg, tegn deg på skjemaet helt øverst på siden, som er for generelle eposter om selvhjelp mot depresjon.

Meld deg på ved å klikke Systemet i menyen.