Sangen som reduserer angst med 65 prosent

Jeg har tidligere skrevet om hvordan man kan bruke musikk til å endre humør, og ofte med ganske sterk effekt. Blant annet her og her. For meg har dette vært basert på den enorme effekten musikk har på meg selv, og så har jeg antatt at jeg ikke er så sær at dette bare gjelder meg 😊

Nå blir denne effekten dokumentert av vitenskapen, og effekten er større enn du sannsynligvis tror. En gruppe vitenskapsmenn, ledet av Dr. David Lewis-Hodgson fra Mindlab International testet ulike sanger på et testpanel, og lette etter sanger som førte til en reduksjon av angst.

Sangen som viste de sterkeste resultatene, “Weightless” – resulterte i 65 prosent reduksjon i deltakernes samlede angst! Dette er en sang som ble laget nettopp for dette formålet, så jeg vil anbefale deg å teste den. Men vær obs: sangen kan gjøre deg søvnig, så ikke lytt til den mens du kjører bil, eller på annet vis trenger å være våken og oppvakt. Bruk sangen på samme måte som du bruker søvnhypnoseopptakene.

Gruppen som skrev og spilte inn “Weightless”, Marconi Union, gjorde det i samarbeid med lydterapeuter. De nøye tilrettelagte harmoniene, rytmene og basslinjene hjelper til med å redusere lytterens hjertefrekvens, redusere blodtrykket og senke nivåene av stresshormonet kortisol.

Under finner du de sangene som ble brukt i forskningen. Hele spillelisten finner du her. Jeg vil anbefale deg å lage din egen spilleliste over avslappende musikk, du kan lytte til når du trenger det. Du kan ta utgangspunkt i denne listen, eller en av de jeg tidligere har lagt ut, som du finner under spillelister her.

  1. Weightless,” by Marconi Union
  2. Electra,” by Airstream
  3. Mellomaniac (Chill Out Mix),” by DJ Shah
  4. Watermark,” by Enya
  5. Strawberry Swing,” by Coldplay
  6. Please Don’t Go,” by Barcelona
  7. Pure Shores,” by All Saints
  8. Someone Like You,” by Adele
  9. Canzonetta Sull’aria,” by Mozart
  10. We Can Fly,” by Rue du Soleil (Café Del Mar)