Bli med på et eksperiment i 2024!

2023 var også et eksperiment for meg, men et ganske annet enn det jeg foreslår i denne teksten. Inspirert av Alan Watts taoistiske filosofi var 2023 et forsøk på “la deg flyte ned elven og se hva som skjer”. Konklusjonen? Det var ikke så mye som skjedde, og det var heller ikke så veldig tilfredsstillende. 

Dypest sett mener jeg Alan Watts’ hovedpoeng er riktig. Strengt tatt er det ingenting som betyr noe mer enn noe annet, og livet er en sandkasse der det ikke fins noen regler og du kan gjøre hva du vil. Gitt menneskets interne regler, selvfølgelig. Vi har heldigvis innbygd en etikk som gjør at vi ikke liker å skade andre (noen veldig få mennesker er unntaket til denne regelen).

Men der all god forskning og tenkning er bygd opp rundt tese-antitese-syntese, tenkte jeg å gjøre 2024 til et år på andre siden av pendelen. Derfor har jeg lansert prosjekt Beast Mode 2024 (strengt tatt burde jeg hatt en norsk tittel på dette, men prosjekt Beist 2024 høres litt rart ut) . Dette er et uhøytidelig eksperiment der jeg skal gi 2024 mitt alt. Og jeg vil gjerne ha deg med på laget!

Hvis der du står er en situasjon hvor ting er grusomt, og du knapt har fast grunn under føttene, tenker jeg du nå har lyst til å lukke nettleservinduet og ønske meg dit peppern gror. Og det er helt ok, men gi meg en sjanse.

Dette er overhodet ikke en Jocko Willinck, Navy Seals, “the only good day was yesterday” oppskrift (se gjerne denne videoen som er ganske artig, men også ekstrem. Her er forresten en parodi, trigger warning, den er litt drøy), men kodeordet er ditt alt. 

Her er et av budskapene fra Glad igjen! og de andre bøkene mine jeg tenker er aller viktigst: i alt du gjør, søk å ha så lave ambisjoner at du kan klare det du forsøker hver gang. Med det som bakteppe er ditt alt det du kan klare i dag. Hvis der du står er så vanskelig at det du kan klare i dag er å faktisk stå opp – da er du allerede i Beast Mode. Men hvis du i tillegg kan ta en kort treningsøkt, da er det selvsagt enda bedre. 

Beast Mode for meg er å øke innsatsen innenfor alle områder i livet: jobben min, det jeg gjør utenfor jobben (som å skrive bøker, og skrive dette innlegget), og fokus på fysisk og mental helse, som kosthold, trening og søvn. 

Trening og søvn er faktisk grunnstammen i dette eksperimentet. For det har en kontraproduktiv effekt hvis man bare gønner på med aktiviteter uten å passe på at man har nok energi. Energien vil komme fra å sette god søvn aller høyest, og passe på at man får nok hvile gjennom dagen, og at man gjør noe fysisk helst hver dag. Jeg har holdt på med dette noen dager nå, og jeg kjenner allerede at jeg har mer energi enn på mange år. Jeg merker også at jeg får masse energi fra alle tingene jeg får gjort i løpet av en dag. 

Hva kan dette bety for deg? Akkurat det du vil. Det er du som må sette reglene for deg, for vi er alle forskjellige, og står forskjellige steder i livet. Hvis du sliter med depresjon, vil jeg anbefale å bruke Glad igjen! som en konkret plan. Den kan tilpasses situasjonen din, slik at ambisjonsnivået blir passe. Meld deg på epost-systemet her, gratis. Da får du hovedelementene fra boken uten å måtte kjøpe den.

Hvis du vil, kan du fylle ut dette skjemaet anonymt, der du beskriver hva du har lyst til å få til i 2024. Denne versjonen av skjemaet sender deg en epost tilbake med det du skrev, men er dermed ikke helt anonym (det er bare jeg som ser epostadressene).

Lykke til, og håper mange har lyst til å være med!